TERUG

ONZE NETWERKGROEPEN

DACT young Professionals

De netwerkgroep DACT Young Professionals biedt de ‘jongere’ leden van DACT en de leden die tot zo’n vijf jaar ervaring hebben in het treasuryvak een informeel en bovenal zeer laagdrempelig platform. De opzet is dat de deelnemers enthousiaste vakgenoten op het juiste niveau vinden die ook buiten de DACT-events wat gemakkelijker te benaderen zijn om over actuele treasury-issues van gedachten te wisselen.

Vanwege corona heeft de netwerkgroep in 2021 helaas geen activiteiten kunnen organiseren. Vooral de populaire Boot Camp is enorm gemist. Het DACT Mentorprogramma kon gelukkig probleemloos doorgaan.

Platform Interim Treasurers (PIT)

Het Platform Interim Treasury (PIT) is een netwerkgroep voor treasuryprofessionals die op basis van tijdelijke (arbeids)overeenkomsten werken. In de netwerkbijeenkomsten wisselen de deelnemers vakinhoudelijk met elkaar van gedachten. Ook komen thema’s aan bod die specifiek gaan over de rol als interim-professional.

Het PIT streeft ernaar jaarlijks één à twee activiteiten te organiseren. Het liefst over onderwerpen die specifiek voor interimmers interessant zijn en elders wat onderbelicht blijven. Dit biedt de mogelijkheid het netwerk met vakgenoten te onderhouden en de kennis te verbreden of verdiepen. Overigens staan de PIT-bijeenkomsten open voor alle DACT-leden, dus ook voor hen die een vast dienstverband hebben.

Voor interim-treasurers was 2021 net als 2020 een moeilijk jaar met veel onzekerheid. De arbeidsmarkt is echter gedraaid en biedt juist volop kansen voor zowel interimmers als voor medewerkers die in vaste dienst zijn. Thuis of hybride werken lijkt ingeburgerd in de meeste bedrijven. Toch konden we elkaar in 2021 helaas nog niet of nauwelijks ontmoeten. Komend jaar biedt meer perspectief, want de coronamaatregelen zijn verder versoepeld. De eerste bijeenkomst staat gepland voor het voorjaar en we zijn al in vergevorderde gesprekken met partners hierover. Details volgen snel. Wij hebben er veel zin in!

Graag horen we ook wat er speelt bij onze leden, zowel interimmers als mensen met een vast dienstverband. We zijn altijd op zoek naar interessante onderwerpen. Goede ideeën zijn van harte welkom. Suggesties? Mail naar erikalicht@dact.nl ter attentie van het PIT.

Ingmar Bergmann, Peter Heymans, Patrick Kunz en Dennis Schmidt