TERUG

Talk to the treasurer!

Verbinden, Faciliteren en Ontwikkelen. Dat zijn de drie kerndoelen van DACT. Maar hoe doe je dit in coronatijd, als je elkaar door alle beperkende maatregelen niet of nauwelijks persoonlijk kunt ontmoeten? Voor het bestuur was (en is) dit een grote uitdaging. Toch zijn we er in 2020 op een creatieve manier in geslaagd om onze kerndoelen voor een groot deel in te vullen en waarde toe te voegen aan het DACT-lidmaatschap. Dit online jaarverslag-nieuwe stijl is het tastbare bewijs.

Terugblikkend op het verenigingsjaar 2020 wil ik een paar highlights uitlichten. Op 9 maart organiseerden we nog een fysieke ALV met, inspelend op de actualiteit rond corona, een drukbezochte livestream. Die ervaring hebben we vervolgens ingezet bij het aanbod van diverse vakinhoudelijke PEP-sessies en webinars. Op 8 september vond in de kasteeltuin van Landgoed Zonheuvel in Doorn bovendien de Outdoor Summer Conference plaats. Het programma, met als thema de Treasury World Tour, was mede dankzij de prominente gastsprekers een groot succes. Even succesvol verliep de introductie van de eerste DACT Treasury Award. De online verkiezing leverde op 25 november Royal Avebe als winnaar op. En nog een vermeldenswaardige mijlpaal: in 2020 is het DACT Mentorprogramma van start gegaan. Zo’n vijftig treasuryprofessionals met een grote verscheidenheid aan functies, ervaring, vaardigheden en werkvelden staan klaar om jonge, beginnende treasurers te coachen. Tel ik dit alles bij elkaar op, dan hebben we ondanks het niet doorgaan van de DACT Treasury Beurs een goed DACT-jaar achter de rug.

Terwijl ik dit voorwoord schrijf, is 2021 alweer drie maanden oud en zitten we – helaas – nog steeds in de lockdown. Wat is het perspectief voor komend verenigingsjaar? Heel simpel, met de lessons learnt in 2020 gaan we steady door met onze online ledenactiviteiten. Maar neem van mij aan, zodra het weer enigszins mogelijk is, schalen we meteen op naar fysieke contactmomenten. Bij de PEP’s is dit snel en eenvoudig te regelen. En evenementen? Eén staat er al op de planning: de viering, in besloten kring, van ons 25-jarig bestaan op 9 en 10 september. De voorbereidingen zijn in volle gang. Reserveer de data alvast in uw agenda; meer informatie volgt zo spoedig mogelijk. En ook goed om te weten: binnenkort gaat onze PR-campagne ‘Talk to the Treasurer’ van start. Met deze campagne, gericht op bedrijven (CFO’s) en studenten (bedrijfseconomie/bedrijfskunde/corporate finance), willen we het vak treasury en het beroep treasurer meer bekendheid geven en nieuw talent aanboren.

Tot slot wil ik graag Joke Pieterse en Robi Dattatreya in het zonnetje zetten. Beiden hebben zich jarenlang actief voor DACT ingezet; Joke sinds 2014 als bestuurslid en Robi sinds 2016 als lid van de Raad van Advies. In 2020 zijn beiden afgetreden. Heel veel dank, we gaan jullie missen! En over missen gesproken: dat geldt ook voor alle DACT-leden. Houd vol, blijf positief, ik heb er het volste vertrouwen in dat we elkaar binnenkort weer kunnen zien en spreken. We will meet again!

Ernst Vasbinder – voorzitter