TERUG

Dact treasury award

In 2020 introduceerde DACT de DACT Treasury Award, dé vakprijs in treasuryland. Met deze nieuwe, jaarlijkse Award wil de vereniging het treasuryvak meer bekendheid geven en onder de aandacht brengen van nieuw talent.


Royal Avebe winnaar eerste DACT Treasury Award Koninklijke coöperatie weet duurzaamheid en financiering het beste te verbinden

Na een spannende strijd is de winnaar van de DACT Treasury Award 2020 bekend. Avebe kreeg van de leden van de Dutch Association of Corporate Treasurers (DACT) de meeste stemmen. ASML en Royal Schiphol Group eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

De DACT Treasury Award wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. De leden van DACT konden voor deze verkiezing financiële projecten en transacties voordragen. Alle inzendingen werden beoordeeld aan de hand van verschillende criteria: Innovatie, Inspiratie en Environment, Sustainability & Governance. Een jury van verschillende professionals uit het vakgebied koos uiteindelijk voor het project ‘Herfinanciering 2020 gekoppeld aan duurzaamheid’ van Avebe. Uit het verslag van de jury: “Met de directe link van ESG-doelstellingen aan de kredietmarge die het bedrijf moet betalen, behoort Avebe tot de koplopers in deze markt. Daarom is Avebe de terechte winnaar van de DACT Treasury Award.”

Rob van Laerhoven, CFO Avebe: “In 2019 lanceerden we onze strategie Binden en Bouwen 2.0 – de volgende stap naar meer waarde voor onze telers, klanten, medewerkers en de samenleving waarvan we deel uitmaken. We zoeken naar een balans tussen financieel economische resultaten voor onze leden en het verder verduurzamen van onze bedrijfsvoering. Deze prijs is een erkenning voor de strategische koers die we zijn ingeslagen.” DACT wil met deze jaarlijkse award bijzondere prestaties op het terrein van treasury waardering geven en tegelijkertijd het werkgebied en activiteiten van treasurers bij een breder publiek onder de aandacht brengen.

Orchard Finance heeft Avebe ondersteund bij deze herfinanciering. Nicolai Knop, Partner Debt Advisory: “De koppeling met de duurzaamheidsstrategie is een mooi voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen de Treasurer, Hans Miedema en de Director Sustainability, Peter-Erik Ywema van Avebe en de sustainability experts van ABN AMRO, Floor van der Heijden en Rabobank, Maarten Biermans”.

Over Royal Avebe
Royal Avebe is een coöperatie van 2.280 akkerbouwers uit Nederland en Duitsland. Iedere dag werken meer dan 1300 medewerkers wereldwijd aan het benutten van alle mogelijkheden die de zetmeelaardappel biedt. Onze toepassingen op basis van aardappelzetmeel en -eiwit leveren toegevoegde waarde in voeding, diervoeding, bouw en industriële producten. In het Avebe innovatiecentrum in Groningen is alle innovatiekracht gebundeld en werken we samen met anderen waaronder universiteiten en hogescholen aan innovaties die aansluiting vinden bij de trends en behoeften in de markt. Meer informatie over Avebe is te vinden op: www.avebe.com


Aanmeldingen voor de Award 2021 zijn welkom via erikalicht@dact.nl
Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.dact.nl/treasuryaward.